Известие

Collapse
No announcement yet.

Плавно гаснене на плафона

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Плавно гаснене на плафона

Здравейте, колеги! Вчера открих един доста лесен начин да накарате плафона си да гасне плавно няколко секунди, след като затворите вратата на колата си. Единствено трябва да отделите около 8 лв. и 2 минути. Парите ще са нужни за закупуването на димер ( в Бриколаж има ), от който излизат две жички- жълта и черна. Трябва само да свалите плафона и да пъхнете жичките към съответстващите им такива от буксата на плафона- жълта с жълта и черна с черна ( за което не съм много сигурен дали е правилно, нека някой, който разбира, да каже, но при мен си работи перфектно).
    Attached Files
    Alfa Romeo 145 1.3 Boxer 95'EX
    Alfa Romeo 156 1.8 TS 98'
    Alfa Romeo 147 1.6 TS 04'

Полезно! Липсваше ми това от предишната Алфа, но смятам и аз да го направя близките дни.

Плафона горе лесно ли се отваря?
    Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Просто дърпаш надолу...
      "Вятър замита стъпките ни - първо страстите, после времето ни поглъща."

Alfa Romeo 145 1.3 '95

Comment

Първоначално публикувано от mdterziev Покажи съобщение
        Просто дърпаш надолу...
        ... и чупиш нещо.

С дърпане не става. Маха се пластмасовото капаче (на снимката на колегата по-горе е свалено), като се натисне с плоска отвертка в прореза отзад. Под капачето има два винта.
        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

О.К., при мен не е така, а само с отверка повдигаш голямата пластмаса, за да се освободи от металната рамка и тя си пада.
          "Вятър замита стъпките ни - първо страстите, после времето ни поглъща."

Alfa Romeo 145 1.3 '95

Comment

При мен не е само капаче, има там някаква шашма с диод, за която не съм сигурен дали не засича дистанционното на ключа.
            Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Колега, а може ли да го отвориш това и да го снимаш, интересно ми е какво точно са сложили? И дали не може да си го направя сам, вместо да го купувам.
              Alfa 145 1.9 JTD `00 ЕН3345ВС
              Alfa 145 1.9 JTD `99 ЕН6640ВН TOTALED
              Alfa 146 1.6 Boxer `96 ЕН7645АМ Still rollin`

Comment

за 8лв едва ли си струва да се занимаваш. а аз минах направо на светодиодно осветление.
                точка

Comment

Не ми е за парите, аз обичам да се разправам с такива работи. А за диодното - и аз бях с диоди, но не знам защо се прецака крушката и си сложих пак старата. На другата алфа си направих направо една платка с 16 диода и я сложих там на мястото на крушката.
                  Alfa 145 1.9 JTD `00 ЕН3345ВС
                  Alfa 145 1.9 JTD `99 ЕН6640ВН TOTALED
                  Alfa 146 1.6 Boxer `96 ЕН7645АМ Still rollin`

Comment

Първоначално публикувано от Cardinala Покажи съобщение
                    Колега, а може ли да го отвориш това и да го снимаш, интересно ми е какво точно са сложили? И дали не може да си го направя сам, вместо да го купувам.

Утре ще видя дали може да се отвори, че сега ме мързи да слизам до колата...
                    Alfa Romeo 145 1.3 Boxer 95'EX
                    Alfa Romeo 156 1.8 TS 98'
                    Alfa Romeo 147 1.6 TS 04'

Comment

Сдобих се и аз с димер, ще го монтирам тези дни по светло.
                      Да питам знае ли някой как се сваля тази пластмасова шашма за дистанционното.
                      Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Днес намерих време и сложих димера. Всичко прекрасно, но има един сериозен недостатък за разлика от фабричните така направени коли - като е запален двигателя и се отвори-затвори врата, димерчето си държи плафона включен една минута, това на тъмно е доста дразнещо, а на светло - ами няма никакъв смисъл на светло да държи включено и май в крайна сметка ще го махна.
                        Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Да питам-когато влезеш във колата и дадеш на контакт веднага ли гасне плафона или трябва да изтече времето зададено от димера?
                          sigpicAlfa Romeo 155 1.6 16V 120hp Graduate-ex
                          Lancia Kappa 2.0 20V 146hp-ex
                          Alfa Romeo 166 2.0 V6 TB CF2 "PROGRESSION" 204hp-ex
                          Fiat Brava 1.9JTD SX

Comment

Трябва да изтече. Това му е тъпото, не е както е фабричния димер на 155, май и на 146 има.
                            Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от Max Покажи съобщение
                              Трябва да изтече. Това му е тъпото, не е както е фабричния димер на 155, май и на 146 има.

Колко му е времето което може да му се зададе на димера или то си е фабрично зададено?
                              sigpicAlfa Romeo 155 1.6 16V 120hp Graduate-ex
                              Lancia Kappa 2.0 20V 146hp-ex
                              Alfa Romeo 166 2.0 V6 TB CF2 "PROGRESSION" 204hp-ex
                              Fiat Brava 1.9JTD SX

Comment

Working...
                              X